Laat uw brandstoftanks tijdig keuren

Zijn uw brandstoftanks toe aan een nieuwe IBC keuring? Dan zit u bij Van der Ziel Milieutechniek wel goed. Wij zijn Kiwa en VLG/ADR-gecertificeerd. Naast het produceren van betrouwbare brandstoftanks zijn wij dus ook bevoegd om de keuring uit te voeren. IBC staat voor Intermediate Bulk Container. Hiermee wordt een niet-stationaire opslag- en afleverinstallaties bedoeld. Met niet-stationair wordt ook wel tijdelijk bedoeld, ofwel korter dan 6 maanden. De IBC’s moeten om de 2,5 jaar gekeurd worden. Dit moet gebeuren door een gecertificeerde partij.

Een IBC keuring: gewoon verplicht

Iedere eigenaar van een brandstoftank is verantwoordelijk voor een gekeurde brandstoftank. Om te voorkomen dat de verzekeraar de schade na een milieuhygiënische calamiteit niet dekt, moet de brandstoftankeigenaar zorgen voor een gecertificeerde keuring. Deze moet vastgelegd zijn in de daarvoor beschikbare logboeken. Alle bevindingen moeten in het logboek worden aangegeven. Naast verantwoordelijkheid dragen voor het milieu en het welzijn van mens en dier, is het voorkomen van het krijgen van een boete ook een goede reden. Rondrijden met een ongekeurde of niet goedgekeurde IBC is verboden en u kunt hier een hoge boete voor ontvangen wanneer u tegen de lamp loopt. Een 2,5-jaarlijkse IBC keuring is iets wat u gewoon moet laten doen.

Wanneer?

Voordat een medewerker van Van der Ziel Milieutechniek de keuring kan uitvoeren, moet er rekening worden gehouden met een aantal zaken. Wanneer u onderstaand stappenplan nauwgezet volgt, dan zal de keuring zonder vertraging of extra kosten kunnen aanvangen.

  1. De lekbak moet volledig schoon zijn. Er mag geen tot nauwelijks dieselolie in zitten;
  2. De IBC moet goed te bereiken zijn met een bedrijfswagen;
  3. Alle juiste documenten (logboeken) moeten aanwezig zijn.

IBC keuring

Dit zijn de drie belangrijkste zaken waar u als eigenaar rekening mee moet houden. Als uw IBC goed is gekeurd en voldoende wordt bevonden, ontvangt u van de monteur een Kiwa keuringsrapport. De bevindingen zullen worden opgenomen in het logboek en het typeplaatje van uw tank zal worden voorzien van een vervaldatum. Zo kunt u zelf met één oogopslag zien wanneer de volgende keuring dient plaats te vinden.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van de benodigde informatie. Of wilt u graag een afspraak maken? In beide gevallen kunt u ons telefonisch bereiken via telefoonnummer: 0321-335410. Maak een afspraak voor een IBC keuring en wij zullen snel bij u zijn.